Om gårdagen!

Uj!

Igår hade vi mamma.. sorry, föräldragruppen på besök.
7 barn i åldrarna 7-9 månader, 7 mammor och 3 pappor.
Det var gaanska så tyst när alla hade gått hem :)

Alva började dagen med att gå upp vid åtta och var sedan vid tiotiden så trött att klockorna hade stannat.
Men, varför sova när man är trött? Vi hann gå till ica och handla kakor och komma hem igen och dra ett par varv över tröskeln innan hon tackat för sig.
Precis när vi ställt ut vagnen på balkongen ramlade S och A in.
Eftersom det var ett bra tag sedan vi sågs förundrades jag över att lilla, lilla A hade blivit stor tjej och dessutom så stadig som Alvas killkompis E, snart elva månader, är. Sedann kom det mammor och barn på löpande band. Aldrig har det väl varit så trångt i våran trappuppgång :D
Men å vad kul det var att ses allihopa igen.
Alva vaknade efter sina vanliga 35-40 minuter och hann inte bli blyg över att det var så mycket folk överallt.
För, här går man och somnar och vad händer när man vaknat? Jo, det sitter en massa barn i hela vardagsrummet och leker med ens saker!!! Vad i hela fridens namn?! Det var bara att sätta ner henne så hon kunde reclaima lite saker och sedan gå över till hälsningsfraserna. Utan problem satt hon i de flestas knän, jodå även de andra pappornas, och det var ett tjatter utan dess like. Stackars Eric och hans öron.
Vi har snudd på lovat bort henne till en halv-chilenare också, jag kan skvallra om att det pussades (ja, kanske ett vänskapligt bett också..).



Trött tjej efter lekdag med mat i halva ansiktet.

När alla åkt hem och vi hämtat krafter medelst lunch åkte vi till mormor som återvänt från västkusten där hon plockat ur sommarstugan vi sålt. (Eller, som hon och hennes syster sålt)
Med sig hem hade hon väl i vanlig ordning alldeles för många pinaler, men ett par guldkorn också.
Utan tvekan bästa saken var lapptäcket som min gammelmormor tydligen sytt för hand och som numera får agera lekfilt åt flickebarnet. Om jag får säga det själv, lite bättre än ett fluffigt täcke (liksom bättre att hålla emot när man ska krypa och ha sig.).



Täcket är dubbelvikt där det ligger på golvet (det ska ju inte agera vardagsrumsmatta liksom..) och rutorna är lite charmigt ojämna i storlekarna. Precis som det ska vara. Mormor trodde dessutom sig minnas att vissa av tygerna är klänningar efter mamma och jag kände igen något som jag har sett på ett fotografi också. Vill minnas att det var en solhatt då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0