Mäh - jag vill ju betala räkningarna!

Jaha.
Swedbank har dataproblem - så jag kan inte betala mina räkningar.
Och inte får jag fram betalningssidan på friskis&svettis så att jag äntligen kan köpa mig ett träningskort (hej muskler!)
Dessutom fick vi parkeringsböter igår, vi kan inte få någon dagisplats i år om vi inte vill promenera i 45 minuter för att hämta (förutsatt att vi inte är på jobbet, för då tar det ännu längre tid), min jobbmail har stulat med mig hela dagen, våran lägenhet är HELT FEL FÖR EN TREPERSONERSFAMILJ och min lillasyster väntar fortfarande på operationstid.
TÖÖÖÖÖÖÖÖÖNTIGT!

På plussidan är att jag verkligen, verkligen älskar Eric, min dotter är det bästa som finns i världen, vi har fått en av de två garageplatser som finns till det här huset vi bor i (!), jag läser en grym bok just nu, jag trivs för jävla bra på mitt jobb.
Och min lilla bebis fyller ett år på söndag.

Herregud - hur kan det rimligen gått så fort!?

På onsdag är det dessutom sista träffen med föräldragruppen ihop med bvc, tydligen är vi fullfjädrade nu (?) och behöver inte samlas under kontrollerade former mera. Men vi träffas ju på fritiden däremot :)
Shit. Vad hade jag gjort om jag inte fått träffa dessa ubercoola, roliga mammor (och pappor för den delen), de har ju räddat hela ledigheten. Och vad skönt att få komma över till någon som har barnsaker ligger överallt även om N skrämde skiten ur mig genom att "svänga ihop" semlor när vi var där. Vem i sina sinnens fulla bruk "svänger ihop" semlor!? nä. Det var nog bebiskoman. Den delen som aldrig drabbade mig, men mitt abrns far rätt hårt.
Puh, tur att alla visat sig tycka om köpekakor :D

Nu funderar jag på att göra en fotobok över Alvas första år. Bara för att tänka på något annat.

Om sötsuget

Jo men jag har ju berättat om mitt sötförbud.
Hur svårt kan det vara?

Så här svårt:
Mina första veckor åt jag så mycket tårta att födelsedagsmånaden augusti känns som detox i jämförelse.
Byggnaden 25 meter nedanför mitt jobb är en godisaffär. 500 sorter lösgodis. När vinden ligger på, eller när det är vindstilla med för den delen, kommer det små pustar av lösgodislukt - kanske en av de bästa lukter som finns. Vissa dagar ligger den tung över hela parkeringen.
Det kommer endel säljare till jobbet. Kombinationen säljare-nya produkter-kaffebröd är oslagbar.
Låter lätt, eller hur?!

Men - bortsett från en bulle idag och två i lördags - går det bättre än jag trodde. Därmed inte sagt att det inte är svårt att inte gå till ica och handla en jättepåse godis när det är tråkigt väder och champions-fucking-league på tv.


Kul dag!

Heliga. Guds. Moder.
Vilken jäkla praktstart på veckan!

Måndagen började med att Rödhåret som skulle agera barnvakt precis hela dagen ringer från hemstaden och påstår att det är dåligt med bussar. Kastar på mig mascaran och fumlar upp håret i något som liknade en fläta. På med tröja på ungen och ut i bilen. Vi hann inte hem innan jag skulle vara på jobbet, så de fick helt enkelt droppa av mig där.
Jobbdagen började med datafail. Major datafail där vi varken hade internet eller åtkomst till våra profiler på det lokala nätverket i någon timme. Ett nytt modem och en ny router senare var det löst, men egentligen hittade vi inget fel på maskinerna. Mer än att det funkade jävligt. dåligt, vill säga.
Sen flöt dagen på mest, kunderna kom i vågor, helt plötsligt var klockan fem och det var dags att bli hämtad, åka hem, äta mat och pussa på ungen tills hon storknade. Sen snabbt iväg på teckenspråkskurs efter ett tre veckors långt uppehåll. Hurra vad kul det var! Hela församlingen var trött och fru lärare blev ännu tröttare. det löste sig efter lite fika och ett stavfel :)
När vi kom hem var mostern trött och barnet argt och "piggt". Det var vad hon ville att vi skulle tro iallafall.

Dagen idag började med en applåd från dottern när de slöa föräldrarna äntligen vaknade. Och som vi vaknade till då! Första applåden någonsin kom en trött, regning tisdagsmorgon när man helst önskade sig något jävligt gammalt att dra över huvudet så man fick somna ifrån den där grå sörjan utanför fönstret.
Med en ettåring i hushållet ges det oftast inga sådana tillfällen.
Vet inte vad det beror på, men har hela dagen fått tvinga alla lemmar att röra på sig.
Haft för lite kaffe i blodomloppet och för mycket regn i håret.
Lossat två lastbilar och pratat med ett riktigt jävla jubelpucko.
Om man vill sälja in sitt företag är det en dum idé att börja ifrågasätta hur företaget man besöker ser ut.
Är man en klok försäljare håller man det inom sig. (Det här var som tidigare nämnt inte en smart försäljare, utan ett jubelpucko.)
Dagen är dessutom ett stort svart hål mest, för det har varit sån sjuk ruljans på stället!
Det har snudd på varit mer folk inne idag än det varit på den tiden jag har jobbat efter mammaledigheten.
Många roliga projekt och fina människor.
Dessutom hade älsklingen fixat köttgryta tills jag kom hem oc jag har fått snusat dottern i nacken (även fast hon var lätt missnöjd med att jag tyckte hon skulle sova vidare under tiden).
Nu dricker jag kaffe och ska hoppa in i duschen för att försöka reda ut den här härvan till hår.

Imorgon ska det bli intressant att se vilka som fått p-böter, vi som står på rätt sida av datumparkeringen, men där det eventuellt är parkeringsförbud för att de i början av gatan håller på och gräver, eller de som står på fel sida datumparkeringen där det inte finns några nya skyltar uppsatta. 50/50 chans på -400:- i kassan imorgon alltså.
Spänningen är olidlig!

Önskelista 2011

Ja, jag vet.
Det är tidigt.
Men i år önskar jag mig följande:
Zink hus-ljuslykta
En tunnare fleecetröja
En trisslott med vinst. Mycket vinst.
Presentkort på Village, Lagerhaus, Change Och sushimiddagar. Och egentid. För att jag är så dålig på att ta sån själv.

Bulle?

Trött, tröttare, jag.
Idag innan klockan slagit tio hade jag hällt i mig tre koppar kaffe, måste komma i säng till tio ikväll, klockan elva funkar bara inte när man ska upp med lillmonstret klockan sex, halv sju varje dag.

Rätt mycket att göra idag på jobbet, mycket som ska styras upp och göras om, rätt mycket telefontid och räknande just nu.
Men det är så roligt! Jag älskar mitt jobb just nu verkligen, vill ändra en del men får gå långsamt fram med cheferna, de behöver ju inte utsättas för virvelvinden på en gång liksom :)
Fick dessutom äran att lossa en lastbil med sten, och jag var lite orolig innan. Jag och långgafflarna på trucken har väldigt sällan kommit överens - idag trots stormvindar blev jag inte vansinnig en enda gång! (tro mig, senast jag körde med långgafflar använde jag mig av svordomar, raseriskrik, sparkar och slag. Labil? JAG?!)
Så sjukt stolt över mig själv.
Har även rott iland två stora ordrar på två dagar. Synd att jag inte jobbar på provision ibland.

Förövrigt är stunden kommit då förnekelsen är över. jag måste börja träna igen, och det är ganska bråttom.
Det gör ju inget att komma i form en aning - men framförallt måste jag stärka rygg, och axlar, efter en dags pappersarbete och telefonpratande har jag ont på alla de gamla ställena i axlarna och stelt och jävligt är det.
Att vi dessutom har kört tårtdiet på jobbet har ju satt sina spår.
På riktigt, jag har jobbat i snart fem veckor, under tiden har vi ätit:
2 st smörgåstårtor
1 st gräddtårta
3 st chokladtårtor
När stackars Linnea gjorde sista dagen här förra veckan skrek jag rätt ut när jag såg tårtkartongen i kylskåpet. Tårta är liksom inte roligt längre (ge mig en morot!).
Ändå har jag skickat iväg Eric efter kanelbullar.
Efter idag är det fanimig sockerstopp! (Peppa mig!)
Behöver träningsinspiration! Har funderat i flera år på yoga - hittar dock inte några tider som funkar för mig.
Har kört Body combat för flera år sedan - gud så kul!
Simma? Gym? Vart ska man vara? Actic? Friskis? Gustavsvik?

Nu ska jag plocka undan disken innan Eric kommer hem. Undrar om han vill ha kaffe eller te till bullarna.

Säfsen

Jag har inte bara blivit irriterad på hobbypolitiker i helgen - vi har varit i Säfsen på en liten rekreationsresa också!
Nu kanske ni funderar på vad man gör i Säfsen när det inte finns någon snö. Man går runt i naturen och kikar är svaret. Största skillnaden på Sälen och Säfsen kan jag också förklara.
Säfsen är en enda jävla backe att klara av innan man ens är i närheten av skidliftarna, men det betyder också att man har en överjävligt grym utsikt när man bor i den backen - som vi gjorde.
I en stuga helt befriad från furu. Halle-freakin-luja!
Svärmor hade bokat resan och det ingick handdukar, sängkläder och middagsbuffé. Det var ett kanonupplägg och vi hade dessutom varmt och fint väder i lördags, så vi var ute och travade mest hela dagen. Eric fiskade lite utan lycka och vi använde inte selen vi lånat av Mamamu och Anders en enda gång. Vet inte varför, det blev inte så bara. I dag på den sista promenaden hade den definitivt behövts.

Vi har somnat helt utmattade och vaknat utsövda trots att Alva vaknat mitt i natten och fått sova mellan oss.
life is pretty darn good right now!


Angående smörbrist

Det är som bekant smörbrist i landet. I samband med det läste jag en kommentar av någon som tyckte att bönder får för mycket jordbruksstöd. Är det på det viset är det väl bra att de får pengar någonstans ifrån, eftersom man går back på att vara mjölkproducent. (jag blev rågrinig av kommentaren, säkert någon hobbypolitiker)
Anledningen till att vi har smörbrist är för att vi har "dåligt med bönder" eftersom bönderna sliter arslet av sig ungefär 18 timmar per dygn och får underbetalt. Ingen vettig person jobbar i vanliga fall 18h/dag 7dagar i veckan utan att få rimligt betalt för sitt arbete. Alltså slutar bönderna med korna och går över till normalt jobb och vi får smörbrist. Ge bönderna betalt så vi inte tappar alla vi har!


RSS 2.0