Stolt...

...ägare av in full regalia!
Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Andra bra saker som skett och händer idag är:
- Fröken O fyller två!
- Fridolin och fröken O och Sven är med i värsta stora superbra artikeln i NA.
- Jag behöver inte göra lunch, för vi var hos Mamamu och käkade och fick matlåda med oss hem igår.
Och! Det regnar inte (än) utan är ganska varmt ute och jag har sett solen!

Har även lyckats inhandla en födelsedaqgspresent till fröken O, men jag kan inte berätta än, eftersom hennes mamma läser här ibland, och det vore just snyggt om hon fick reda på det i förväg.
Jag handlade dessutom typ hundra andra grejjer som jag egentligen inte hade tänkt köpa... Men det kan ju inte gå smärtfritt jämt.
Nu ska jag snart värma mat, göra sallad och koncentrera mig på fina fina Ola.

Manisk

Ibland när det gäller vissa saker (kan egentligen var vad som helst) har jag en tendens att bli... manisk.
Inträffar ofta runt schlagertider, när jag djupgående analyserar vartenda bidrag. Det blir ganska ofta jobbigare ju närmre den stora finalen utomlands man kommer. Att jag har några vänner och något arbete) kvar efter mina djuplodade forskningar i de senaste årens svenska finalister är ofattbart. Eller med tanke på hur jag är dagarna efter.

Jag är dålig förlorare.
Man kan tävla i musik.
Och jag blir ordentligt sned när resten av Europa visar hur obildade de är musikaliskt.

Och nu är jag där igen. Fast inte så mycket om schlagern. Nej, näst bäst schlager i mitt kungarike är the Ark.
Och the Ark  har släppt nytt. Äntligen, äntligen, äntligen. In full regalia kom ut i butik igår. Efter att jag varit inne på Najz prajz. Självklart efter... Förmodligen för at jag ska kunna fokusera på arbetet.
Ikväll har jag tittat på Ark-dokumentären på tv3 play, lyssnat på när de var med i p3 och lyssnat på Superstar ungefär... 75 gånger. Den är genialisk. Det är gamla the Ark, det är cowbell (!) och det är äkta glädje. Studsa upp och ner i sängen och kikna av skratt glädje. Och senast på torsdag ska den vara min. Sen ska jag repeata tills öronen blöder och Älsklingen skjuter cd-spelaren.

Vårkänslor!

Nu, när solen börjar komma fram på balkongen och fåglarna kvittrar och det inte blåser tyfon (thank you lord), nu har jag vårkänslor. Jag har dammsugit fram den gröna mattan på balkongen, ställt ut möblerna, lagt ut en filt och de (den) stackars växt(er) som råkat överleva har flyttat ut. Och ja, oliven är frostsäker. Den har en grön utväxt. Med lite tur så tar den sig igen.

Och det är nu jag (igen) fantiserar om växter som jag ska vårda ömt i mina krukor och balkonglådor. Tomater, kryddor, blommande, färgsatrka och gröna. Min balkong ska bli en klorofyllbomb utan dess like. Eller, jag ska ju komma ut på balkongen. Så det blir inte riktigt som den balkongen på Hertig Karls Allé som är helt fylld med blomster. (Hur tusan kommer de ut för att vattna allt?!)
Jag funderar på färgtema, förra året var det vitt och silvrigt. Året innan rosa och lila.
Jag funderar på lila och silver. Köpte curryört (heeelt underbar doft!) förra året, men saknade lite lavendel. Japp. Curryört och lavendel it is!

Note to self. Lär dig övervintra växter. God damn it! Det blir alldeles för dyrt att lägga ut alla dessa pengar varje år på växter du har ihjäl under vinterhalvåret. Farmor Elsa kan helt säkert komma med tips.

Nej. Ut på balkongen! Solen har gått såpass långt att det är varmt där ute nu. Och jag har växter att försöka rädda (och kompostera...) Släpp sekatören loss, det är vår!!!

Jag vet att...

... jag inte är så bra på det här just nu.
Men det är lite mycket som händer. Berättar mera snart.
Kan ju dock meddela att jag blivit beroende av sushi (två gånger på mindre än en vecka) och sist jag var där drack jag upp den lilla sojan som var kvar i skålen... Har jag brist på något?

RSS 2.0